Udtagelser fra forældre

Referencer

Kirsten Obel Jakobsen

Hvorfor var vi så glade for Natur og Helhedsskolen Billesbølle. Det var vi fordi skolen kan gøre noget godt for vores børn, som den almindelige folkeskole ikke kan. Folkeskolen har ikke ressourcer til de lidt vanskelige børn, det er jo derfor vi stadig skal have mulighed for et alternativ som Billesbølle.

Vi har med stor succes haft en dreng på Billesbølle fra midt i 5. klasse til han blev færdig med 10. klasse, hvor han tog en afgangseksamen med et 12-tal i matematik.

Inden skolegangen på Billesbølle, gik han i en almindelig folkeskole, som ikke kunne magte børn som ham. Han har ingen diagnose (han er blevet undersøgt på OUH) men han var bare en drenge med sociale problemer, som havde svært ved at begå sig blandt de andre børn (og voksne), han blev et ”godt” moppeoffer og det endte tit med at han bare blev hjemme fra skole.

Hvis ikke vi havde fået et tilbud om skolegang på Billesbølle, ved jeg ikke hvor han havde været i dag – det vil jeg slet ikke gisne om… Han fik på Billesbølle den opmærksomhed og hjælp han havde brug for.

Fordi han fik endnu en chance på Billesbølle, er han i dag blevet en glad og udadvendt dreng med mod på livet, han er ydermere godt i gang med en uddannelse som automatikteknikker.

Jeg ønsker alt det bedste for Helhedsskolen Billesbølle

Kirsten Obel Jakobsen
(mor til en dreng, som blev en helt ny dreng efter 5 ½ år på skolen)

Anette Pedersen

Hvorfor Helhedsskolen Billesbølle?

Fordi de har kompetence til at se det enkelte barns behov og dække det.

Fordi det er engagerede voksne der er der med hjertet.

Min søn startede på Billesbølle som 12 årig. Han havde på daværende tidspunkt gået på 3 forskellige folkeskoler. Han havde det socialt og følelsesmæssigt svært, og uden at kritiserer folkeskolerne, så har de bare ikke ressourser til de børn der kræver ekstra opmærksomhed. Og derfor er det SÅ vigtigt at steder som Helhedsskolen Billesbølle eksisterer.

Og se den udvikling der sker med ens barn under deres arbejde er simpelthen fantastisk. Jeg var en magtesløs Mor der ikke kunne komme ind på livet af min søn og jeg var mere pædagog end Mor for ham. Som magtesløs Mor gav det mig den største tryghed at han blev hentet og bragt og var i deres hænder, så jeg i de timer kunne slippe mine bekymringer og tage mig af de to andre børn.

På det tidspunkt var jeg enlig mor med ham og hans to søskende som også var meget påvirket af at han havde det svært, men de fik lov til at komme på besøg og blive hørt, og også se og forstå hans omgivelser. På den måde hjalp det os alle fire. Og Jeg lærte hvordan jeg skulle tackle ham imens de lærte ham med tillid, omsorg og positiv opmærksomhed hvordan han skulle begå sig.

Jeg bliver alvorligt syg i den periode hvor han går på skolen og jeg kan ikke beskrive med ord, hvor meget støtte vi alle fik og uden den tør jeg ikke tænke på hvor vi ville være den dag i dag.

Han afsluttede 9 kl på skolen med flotte karakter. Og er idag en meget velfungerende ung mand med styr på sit liv, har lige afsluttet grundforløbet på sin uddannelse med et flot 10 tal. Nu er han på vej i lærer som mekaniker. Denne beskrivelse har bragt gode som dårlige minder frem og helt klart givet den bedste følelse af at den sværeste tid i vores liv er lagt bag os og har givet os et fantastisk liv fyldt med kærlighed, nerve og forståelse.

Skrevet med hjertet af en meget taknemmelig mor.
Anette Pedersen.

Susanne Berg

Billesbølle er ikke bare en skole. Den er et vigtigt organ, såvel som hjerte og lunger. Det ånder af liv på skolen, og de har i den grad hjertet med, og det har jeg et par oplevede eksempler på:

” Sidste sommer synes min læge at jeg skulle indlægges akut på Kolding sygehus. Jeg havde tabt ca. 10 kg på 14 dage, og det mente lægen krævede handling omgående. Jeg forlangte først, at jeg måtte give min drengs skole besked først. Bekymringen var jo, hvad der lige skulle ske med ham og vores dejlige hund. Jeg fik en god veninde til at køre mig på skolen. Hun havde ikke tid til at køre mig på sygehuset. Jeg fik en god snak med Dennis, som er lederen af skolen, og ved i hvad han gjorde ?- Han kørte mig hjem, så jeg kunne pakke lidt tøj til min søn. Dernæst tog han, ikke alene min søn , men også vores hun hjem til sig selv privat. Hvis det ikke er en handling med hjertet, så ved jeg ikke hvad man skal kalde det.”

Et andet eksempel: ” Min søn var blevet utrolig vred på mig og truede mig rent faktisk på livet. Jeg tog min cykel og cyklede væk fra situationen, så han ikke gjorde noget dumt i hans vrede. En lærer fra skolen ringede til mig, og kørte, selvom han havde fri, ud for at hente mig, snakke med knægten, og mægle, så freden blev genoprettet.” SÅDAN.

Ja, jeg kunne snildt komme med mange flere eksempler, men jeg synes de nævnte siger alt. Vil nu lige nævne, at skolen også medvirker til, sammen med ungerne, at få nogle dejlige oplevelser i naturen. Kanoture til Sverige, skitur til Østrig, og derudover ture på mountainbike, ture til vandet, i fitnesscenter og meget mere. Tro mig, de tager over og kæmper hvor andre har givet fortabt.

Kærlig hilsen
Susanne Berg

Udfyld formularen nedenfor for at komme i kontakt med os. Du kan også ringe til os på telefonnummeret i bunden af siden.